Az alakuló ülésre benyújtott előterjesztéseim tárgyalása

Bár az első három előterjesztésemet már 2019. október 18-án elküldtem a polgármesternek és a jegyzőnek, de a javaslatok sem az október 24-i alakuló ülésen, sem az október 29-i rendkívüli ülésen nem kerültek napirendre.

Ezekről van szó:

» SZMSZ módosítás az átláthatóságért és a nyilvánosságért
» Tiszteletdíjak eltörlése (képviselők, alpolgármester)
» A helyi népszavazási kezdeményezés könnyítése

Bíztam benne, valamint még a benyújtással egyidejűleg (október 18-án) kértem a polgármester és a jegyző segítségét, hogy az előterjesztéseket már az első, alakuló ülésen tárgyalhassuk. Krix Lajos polgármester válaszában ezt elutasította. Az volt az indok, hogy nem legalább 10 nappal az ülés előtt küldtem el az előterjesztéseket. Ebben persze igaza van, de ez teljesíthetetlen, ha figyelembe vesszük, hogy a választások eredményének jogerőre emelkedése az alakuló ülés között kevesebb, mint 10 nap van.

Krix Lajos polgármester október 21-én írt levelében így fogalmazott:

„[…] Az SZMSZ.29.§. rendelkezése szerint az alakuló ülésünkre – mely 2019.10.24.-én lesz – a javasolt előterjesztések nem vehetők fel a napirendi pontok közé.
Az alakuló ülésünk utáni következő rendes ülésünkön viszont már szerepelhetnek a kiküldendő meghívó napirendi pontjaiban. […]”

A következő rendes képviselő-testületi ülésre 2019. november 14-én 15 órakor kerül sor, és az ülésen az SZMSZ módosításával kapcsolatos előterjesztést (LP01) várhatóan tárgyalni fogja a képviselő-testület. A többi előterjesztés tárgyalásáról egyelőre nincs információ…

A benyújtott előterjesztéseket elolvashatja, ha az alábbi hivatkozásokra kattint:

» 20191018_LP01_SZMSZ_eloterj_LadanyiPeter.pdf
» 20191018_LP02_Tiszteletdijak_eloterj_LadanyiPeter.pdf
» 20191018_LP03_Nepszavazas_eloterj_LadanyiPeter.pdf

Frissítés (2019-11-14):
Az előterjesztésről szó volt a 2019. november 14-i képviselő-testületi ülésen, de döntés nem született. A képviselő-testület várhatóan a következő rendes ülésén fogja tárgyalni, és a testület a döntését is akkor hozhatja meg.

Back to Top