Előterjesztésem a tinnyei átmenő forgalom csökkentése érdekében

A tinnyei Település Szerkezeti Tervet (TSZT) módosítani kell az M100-as autóút tervezése miatt. Ennek érdekében december 9-én lakossági fórumot tartottak, a lakossági (partnerségi) észrevételek és javaslatok leadására 8 nap állt rendelkezésre.

A lakossági fórum meghirdetése sajnos nem volt teljesen problémamentes, a lakosok egy része valószínűleg nem is értesülhetett róla. Emiatt javasoltam a fórum jogszabályok szerinti, a lakosok számára történő tisztességes meghirdetését és újbóli megtartását. Ezen kívül több, a tinnyei átmenő (tranzit) forgalom csökkentésével kapcsolatos észrevételt és javaslatot is megfogalmaztam.

(Több benyújtott partnerségi beadványt is kaptam lakosoktól, civil szervezetektől, hogy nyilvánosságra hozhassam a blogomon, ezeket a Tinnyei TSZT/HÉSZ – beadott észrevételek és javaslatok című írásban el is olvashatnak.)

A képviselő-testület soron következő ülésére egy határozati javaslatot is benyújtottam. Az előterjesztés szerint a képviselő-testület határozatban foglalna állást, mely szerint


a testület támogatna minden olyan beruházást, amely a tinnyei tranzit forgalom tartós csökkentését célozza, ill. elutasítana minden olyan beruházást, amely növeli azt.

Úgy gondolom, hogy a jelenlegi elviselhetetlen tinnyei átmenőforgalom, az M100 autóút és kapcsolódó beruházások miatt szükség van a határozat mielőbbi elfogadására.

Az előterjesztés és annak mellékletei az alábbiakban olvashatók:
» 20191216_LP06_Tranzitforgalom_csokkentese_allasfoglalas_eloterj_LadanyiPeter.pdf (előterjesztés, 1. sz. Melléklet)
» 20191216_TSZT_HESZ_Eszrevetelek_es_Javaslatok_LadanyiPeter_.pdf (2. sz. Melléklet)

Tárgy: Előterjesztés – tranzit forgalom (állásfoglalás)
Feladó: Ladányi Péter
Dátum: 2019.12.17. 10:19
Címzett: Krix Lajos – polgármester, Jegyző
CC: Tinnye Község Önkormányzatának Hivatala


Tisztelt Polgármester Úr!
Tisztelt Jegyző Asszony!

Csatoltan küldöm előterjesztésemet (a hozzá tartozó melléklettel együtt), amelyet kérek a képviselő-testület következő ülésen napirendre tűzni.
Bármilyen kérdés esetén állok szíves rendelkezésükre.

Üdvözlettel,
Ladányi Péter
képviselő

Mellékletek:
20191216_LP06_Tranzitforgalom_csokkentese_allasfoglalas_eloterj_LadanyiPeter.pdf 59,8 KB
20191216_TSZT_HESZ_Eszrevetelek_es_Javaslatok_LadanyiPeter.pdf 1,1 MB
Back to Top