Módosult a HÉSZ módosítás partnerségi egyeztető dokumentuma

Hétfőn kérdéseket fogalmaztam meg Krix Lajos polgármester felé a december 9-i lakossági fórum mellékleteivel kapcsolatban, amelyeket az önkormányzat honlapján a napokban tettek közzé. Erről itt, a blogon is beszámoltam „Kisebb korrekciók” vagy grandiózus átalakítások? című bejegyzésemben.

A tegnapi napon (december 4.) Krix Lajos e-mailben egy másik dokumentumot küldött körbe a képviselőknek. A dokumentum később az önkormányzat tinnye.hu címen elérhető honlapján is megjelent (igaz más névvel, de azonos tartalommal).

A polgármester egyébként a terveket készítő Z.É. Műhely Kft. levelét továbbította a képviselőknek. Ez a cég készítette az önkormányzat megbízásából a terveket, a korábbi és az átküldött partnerségi dokumentumot is.

Krix Lajos levelét az alábbiakban olvashatják:

Tárgy: FW: Tinnye TRE mód szöveg kiegészítve
Feladó: Krix Lajos polgármester
Dátum: 2019.12.04. 15:34
Címzett: Molnár Ede, Balogh Rita, Naszvadi Győző, Szopkó Csaba, Ildikó Balázsné Maródi, Ladányi Péter


T. Képviselő Hölgyek és Urak!

    Küldöm a pontosított anyagot, mely sokakban sokféle kérdést vetett fel. Mielőtt a kérdésekre válaszolnék
Kérem az anyag tanulmányozását, remélve hogy így valamennyi kérdés megválaszolásra kerül.
Remélem a hétfői fórumon a konstruktívitás lesz a jellemző.

    A honlapunkra is feltettük, azonban a feltevés mozzanatától függetlenül le lett állítva a honlap vírus fertőzés miatt, jelenleg folyik a munka a helyrehozatal érdekében.

Tisztelettel: Krix Lajos
        Tinnye Község Polgármester

Az alábbi linkre kattintva az új dokumentumot Önök is letölthetik:
» Tinnye-M100-partnerségi.kieg_.közl_módosított.pdf

A tinnye.hu oldalon ez a dokumentum most (ma reggel) így látható:

A módosított (bocsánat, pontosított) dokumentumból kivették a falu belső úthálózat átalakítására vonatkozó szövegrészeket (Ady Endre, Kossuth Lajos és Rákóczi Ferenc utca), helyette bekerült egy bekezdés, amely leírja, hogy a Település Szerkezeti Terv (TSZT) jelenlegi módosításában a korábbi (Tinnyét elkerülő) útnyomvonalak helyett az M100 (M1 és Esztergom közötti gyorsforgami út) és a Tinnye-Piliscsaba bekötőút I. szakasz (M100 és a Garancsi út között) nyomvonalai szerepelnek, ezzel együtt a határozat-, ill. rendelet-tervezetek is módosultak.

Az új dokumentum leírja, hogy a közlekedési hálózat további elemei nem módosulnak, valamint pirossal, kivastagítva egy figyelemfelhívó mondat is olvasható a közlekedési hálózat folyamatban lévő felülvizsgálatáról:


„A közlekedési hálózat további elemeit a módosítás nem érinti, azok a hatályos településrendezési eszközökhöz képest nem változnak.

Tinnye településrendezési eszközeinek felülvizsgálta folyamatban van, annak során majd a közlekedési területek, a meglévő és tervezett úthálózat egésze, a HÉSZ közlekedési előírásai is felülvizsgálatra kerülnek!”


Az Ady Endre és Rákóczi utcákat érintő módosítással kapcsolatos tervek/elképzelések konkrét cáfolata vagy ezzel kapcsolatos polgármesteri állásfoglalás (egyelőre) nem jelent meg, ugyanakkor a korábbi (a lakosok körében komoly vitát kavaró) szöveget tartalmazó dokumentum változatlan tartalommal az önkormányzat honlapján a meghívó mellett továbbra is elérhető.

Mint a december 9-i lakossági fórum egyik melléklete…

Back to Top