Lemondtam a képviselői tiszteletdíjamról

Látva, hogy a tiszteletdíjak eltörlésével kapcsolatos előterjesztésem milyen lassan kerül napirendre, gondoltam itt az idő, hogy legalább a saját tiszteletdíjammal kapcsolatban lépjek ebben az ügyben.

A 2019. november 14-i képviselő-testületi ülésen az alábbi írásos nyilatkozatot tettem:

Alulírott Ladányi Péter képviselő, „az önkormányzati képviselők tiszteletdíjának mértékéről” szóló 5/2015. (VII. 10.) sz. önkormányzati rendelet szerinti képviselői tiszteletdíjamról lemondok. Ez a lemondó nyilatkozat az önkormányzati képviselői tisztségem teljes időszakára érvényes.
Kérem a fentiek szíves tudomásulvételét.

A jegyző és a polgármester nem értették. Vagyis azt mondták, hogy ennek a nyilatkozatnak nem igazán van itt az ideje. Azért, mert az év elején a 2019. évi költségvetési rendeletben az új (jelenlegi) testület tiszteletdíját nem tervezték be az idei költségvetésbe.

Mint kiderült, az idei költségvetésről szóló rendeletbe belekerült, hogy a képviselői tiszteletdíjakról szóló 5/2015 (VII. 10.) önkormányzati rendelet 2019. szeptember 30-tól hatályát veszti. Ez valóban elkerülte a figyelmem. Mentségemre legyen szólva, hogy mind a tinnye.hu honlap, mind a nemzeti jogszabálytár (njt.hu) úgy mutatja, hogy ez a rendelet továbbra is hatályban van…

Azért a tiszteletdíjról lemondó nyilatkozatomat az ülésen a jegyzőnek átadtam. Úgy, hogy ez alapján lemondok róla akkor (is), ha majd lesz.
Nekem mindegy. Számomra így is teljesen megfelel.

letöltés » 20191114_LP05_TiszteletdijrolLemondas_LadanyiPeter.pdf

Back to Top