Ön szerint vajon ki írhat a “Tinnye Önkormányzata” facebook oldalra?

Krix Lajos nemrég útjára indította az önkormányzat facebook oldalát, ahová már jönnek is a pozitív hírek szépen, sorban.

Persze jó dolog, hogy végre valami információ érkezik a polgármester úr háza tájáról, de az amerikai székhelyű facebook működése és a vele kapcsolatos jól ismert problémák miatt (sok az álhír, hamisítható, befolyásolható, manipulálható stb.) a facebook oldal “hiteles” önkormányzati információforrásnak egyáltalán nem nevezhető, ráadásul a szabályzata és moderálási irányelvei sem nyilvánosak.

Az oldal neve egyébként megtévesztő módon „Tinnye Önkormányzata”, de az önkormányzat döntéseit meghozó képviselőknek nincs jogosultságuk posztokat írni.

Mintha a képviselő nem kérhetne szót, nem nyújthatna be előterjesztést, nem vethetne fel új témát, csakis válaszolhatna és jóváhagyólag bólogathatna a polgármester kezdeményezéseire.

Ezért legutóbbi levelemben javasoltam, hogy

a “Tinnye Önkormányzata” facebook oldal beállításai módosításra kerüljenek oly módon, hogy az oldalon a képviselő-testület tagjai (képviselők + polgármester) tehessenek közzé új bejegyzést.

Nyilvánvaló, hogy az így megjelenő bejegyzések tartalmáért teljes mértékben az a képviselő vállal egyéni felelősséget, aki azt írta. Ráadásul így legalább teljesülne a képviseleti demokrácia, mely szerint a választott képviselőknek is joguk lesz hírt adni, új témát felvetni a tinnyei dolgokról.


A részletekről és az ügy hátteréről bővebben itt olvashat.


FONTOS! Ne felejtsen el feliratkozni a képviselői blogom értesítéseire, hogy ne maradjon le a fontos helyi információkról!

Back to Top