Felelős állattartás elősegítése (kutya és macska ingyenes ivartalanítása) – avagy hogyan népszerűsítjük közös ügyeinket

Nagyszerű lehetőség nyílt a tinnyei lakosok kutyái és macskái ivartalanítására, ún. „chipezésére” és veszettség elleni oltására. Ráadásul mindezt egy országos pályázati lehetőség keretében, ingyenesen. Ugyanis

„a pályázat 100%-ban támogatott, tehát nyertes pályázat esetén az elvégzett beavatkozás – amire valamikor ősszel kerülhet sor – az állattartó számára ingyenes”

olvasható Tinnye Önkormányzatának honlapján megjelent felhívásban, amelyet a tinnyei postaládákba is eljuttattak.

Csak remélni tudom, hogy a június 18-i lakossági tájékoztatón elhangzottakból tanulva, ezúttal nem csak „hatszáz-valahány” példányban, hiszen Tinnyén ennél több postaláda van. Ez a példányszám csak arra elegendő, hogy a lakosság többségét értesítsék, de arra nem, hogy minden tinnyei postaládába juthasson belőle.

De a lényeg, hogy aki kutyát vagy macskát tart, és az állatok nincsenek még ivartalanítva (persze ha nem tenyészti őket), esetleg veszettség elleni védőoldást vagy mikrochip beültetést szeretne, jelentkezzen a felhívásban szereplő módon 2021. július 9-ig.

A kutyák és macskák ivartalanítása segíthet az állat-populációkat kordában tartani, az ivartalanítás előnyeinek és hátrányainak állat-egészségügyi szempontjait pedig ebben az írásban foglalta össze dr. Paulina Anna állatorvos.


Egy másik nagyszerű lakossági lehetőség

Ezúton is szeretnék figyelmükbe ajánlani egy másik nagyszerű, Tinnyén eddig példa nélküli lehetőséget, amelynek segítségével a lakosság mondhatja el igényeit, terveit, ötleteit a falu és közösségünk egésze érdekében. A cél egy közösen összeállított nyilvános települési feladatlista összeállítása.

Kérem, vegyen részt Ön is a közös települési feladatlista összeállításában, és később a feladatok rangsorolásában.

Ennek eredményéből mindenki, így a képviselő-testület és a polgármester is látni fogja, hogy mit szeretne a lakosság, és végre lesz rá lehetőség, hogy Tinnye a lakosok igénye és szándéka szerint fejlődjön a jövőben.

A kezdeményezés népszerűsítése

Bár a lakosok által összeállított települési feladatlista egyértelműen a lakosság (Önök) érdekét szolgálja, kérésem ellenére azt mégsem népszerűsítette egyik képviselő és a polgármester sem. Legalábbis, ez irányú kérésemre még csak nem is válaszoltak, az interneten nem osztották meg, de még csak nem is lájkolták az ezzel kapcsolatos facebook posztomat. Hiába kértem, a polgármester a település honlapján és az önkormányzat (vagy Krix Lajos?) facebook oldalán sem osztotta meg. Ha egy nem tinnyei székhelyű vállalkozás hirdetése megjelenhet a tinnyei önkormányzat honlapján, ill. hasonlóan egy másik az önkormányzat facebook oldalán akkor egy helyi közérdekű kezdeményezésnek (a tinnyei lakosok kéréseinek helyet adó települési listával kapcsolatos felhívásnak) is helyet kellene biztosítani.

Felmerülhet a kérdés: ezek szerint a polgármester és a többi képviselő esetleg nem támogatná a kezdeményezést?

Ha a többi képviselő és a polgármester nem szeretné, hogy Tinnye a lakosok ötletei és javaslatai alapján épüljön és fejlődjön a jövőben, akkor vajon ők valójában kit képviselnek?

Viszont abban is biztos vagyok, hogy ismeretségi körben, a barátok és a rokonok között azért bizonyára felmerült köztük is a téma, mert még így (az ő nyilvános népszerűsítésük hiányában) is meglehetősen sok levelet és még több ötletet, javaslatot kaptam Önöktől, lakosoktól, választópolgároktól.

EZT HÁLÁSAN KÖSZÖNÖM! CSAK ÍGY TOVÁBB!

Az alábbi elérhetőségeim bármelyikén továbbra is (folyamatosan) várom az Önök ötleteit, javaslatait, hogy a listára azok is felkerülhessenek (természetesen csak az ötletek – személyes adatok nélkül, teljesen anonim módon közzé téve):

  • a képviselői blogomon: https://ladanyipeter.hu/kapcsolat/ ,
  • az e-mail címemre küldött elektronikus levélben
  • vagy akár odaadhatja közvetlenül nekem is a papírra kézzel leírt javaslatait (keressen telefonon, hogy egyeztethessük, miként tudom megkapni).

A lista közzétételével kapcsolatos informatikai háttérmunkával napokon belül elkészülök, és a listát a képviselői blogomon nyilvánosságra hozom. Ha addig elküldi ötleteit, azokat is azonnal olvashatja majd! Az ezt követően beérkező ötletek, javaslatok a beérkezésükkor, folyamatosan fognak a listára kerülni.


Fogjunk össze! Együtt meg tudjuk csinálni!
Küldje el ötleteit és javaslatait! Fontos az Ön véleménye!


FONTOS!
Ne felejtsen el feliratkozni a képviselői blogom értesítéseire, hogy ne maradjon le a további bejegyzésekről és a fontos helyi információkról!


Feliratkozás a képviselői blogom értesítéseire mobiltelefonon (Android): Nyissa meg a blogomat a telefon (vagy számítógép) böngészőjében, és koppintson a felugró ablakban megjelenő IGEN-re!
Back to Top