Tisztelt Képviselőtársaim! Tudtátok, miről szavaztatok?

A Tinnye-Pilisjászfalu Közös Önkormányzati Hivatal költségvetéséről a hétfői közös képviselő-testületi ülésen, mindkét település testülete külön-külön voksolással (ahogyan ez egy közös önkormányzatnál lenni szokott) döntött. A költségvetést a tinnyei és a pilisjászfalui testület is elfogadta.

Bár én nemmel szavaztam, a többi tinnyei képviselő igennel voksolt (6 igen, 1 nem).

Miért szavaztam nemmel?

  • KEVÉS INFORMÁCIÓ: a képviselőknek közreadott táblázat csak a fősorokat tartalmazza, a dologi kiadásokat leszámítva nincs kibontva, hogy pontosan hogyan alakulnak ki a főbb számok;
  • JOGSÉRTŐ ELŐTERJESZTÉS: jogszerűen kellett volna kapnunk egy előterjesztést is magyarázatokkal, indoklásokkal, hivatkozásokkal (de ilyet nem kaptunk);
  • HIÁNYOS ADATOK: a táblázat sorai itt-ott mellékletekre hivatkoztak, de mellékleteket nem kaptunk;
  • MILLIÓS ELTÉRÉS AZ ADATOKBAN: az ülés előterjesztéseként kapott költségvetési táblázat adatai köszönő viszonyban sem voltak azokkal, amelyekről a napirendi pont tárgyalása során a polgármesterek és Pilisjászfalu képviselői beszéltek. Milliós különbségekről van szó.

A szavazást követően derült ki, miért voltak érthetetlenül eltérőek a tárgyalás során a polgármester által emlegetett és a megkapott táblázat számai.

Nem azt a táblázatot kaptuk meg (a többi tinnyei képviselő sem), amiről a vita folyt és amiről a képviselő-testületek szavaztak.

Micsoda fejetlenség!

Ezek után a felelősségteljesen gondolkodó képviselőkben már csak egyetlen kérdés merülhet fel:

Miről szavaztak igennel a tisztelt képviselők?


Több képviselő kinyomtatta és a vita során buzgón nézegette a számokat. Felesleges volt, nem arról volt a szavazás…


Elhiszem, hogy van az úgy, hogy az ember nem igazán van tisztában azzal, hogy miről van szó. De akkor nem felelőtlenség és hazardírozás megszavazni1 bármilyen döntést? DE!

Az igennel szavazó tinnyei képviselők lapot húztak 19-re?
Ja, hogy ez benne volt a választási programjukban?

Én kérek elnézést…



1: jóváhagyni, egyetérteni vele, döntést meghozni

Back to Top