Épül már a járda

Ha esetleg még nem jártak volna mostanában a Bajcsy-Zsilinszky utca végén, jó, ha tudják, hogy az orvosi rendelő és az emlékmű környékén már nagyban folynak a járdaépítési/felújítási munkálatok.

Még április végén merült fel, hogy Tinnye pályázatot nyújt be a Magyar Falu Program II. szakaszának járdaépítés anyagtámogatási pályázatára, hogy központi kormányzati (miniszterelnökségi) pénzből fejleszteni lehessen a falut.

A polgármester és az alpolgármester eredeti közös javaslata szerint a Bajcsy-Zsilinszky utca keleti oldalán az orvosi rendelőtől a Pohl udvarig újították volna fel a járdát. Akkor az alábbi javaslatot tettem:

Javaslom, hogy a járdaépítés pályázat új szakasza – amennyiben lehetséges – ne az orvosi rendelőtől, hanem a katolikus templomtól kezdődjön.

A pályázat benyújtása már ennek megfelelően történt meg május első felében, melyre időközben 4,7 M Ft állami támogatást nyertünk.

Örömteli fejlemény, hogy az új járdával a katolikus templom végre biztonságosan és kulturált módon lesz megközelíthető. Eddig sárban és/vagy a kamionokkal versenyezve lehetett eljutni a templomig.

Köszönjük!


Back to Top