Települési feladatlista és utcabejárás

Települési feladatlista

Június elején tettem közzé felhívásomat, hogy a lakosokkal közösen állítsuk össze településünk feladatlistáját. Számos javaslatot kaptam Önöktől írásban (pl. e-mailen), de szóban is sokat rögzíthettem az utcabejárások során.

A helyiek által eddig felvetett témák között a csapadékvíz elvezetéssel kapcsolatos és az élhetőbb, kellemesebb Tinnye igényét kifejező ötletek és javaslatok vezetnek. Sok javaslat érkezett az átmenő forgalom lassítása és a helyi utcák forgalom szabályozása kapcsán, valamint a gaz- és parlagfű mentesítés és a helyi közútjaink, ill. gyalogos járdáink és közeink fejlesztése érdekében. Többen fogalmaztak meg kérést, javaslatot a köztisztasággal kapcsolatban (hulladékszállítás, rágcsálómentesítés stb.), ill. azért, hogy a főútjainkon legyenek zebrák.

A mellékelt ábra a javaslatok csoportosításának statisztikáját mutatja, amely mögött több száz hasznos ötlet, javaslat és észrevétel bizonyítja az itt élő lakosok felelős gondolkodását és jobbító szándékát.

A települési feladatlistára érkezett javaslatok és ötletek statisztikája, témakörök szerinti csoportosításban
(a 2021. szeptember 24-i állapot szerint)
A települési feladatlistára érkezett javaslatok és ötletek statisztikája, témakörök szerinti csoportosításban
(a 2021. szeptember 24-i állapot szerint)

Az utcabejárások és írásbeli javaslatok eredményeként szeptember közepéig összesen több mint 250 tinnyei ötlet-, ill. javaslat-bejegyzés született. De ez a szám is mindig tovább emelkedik, ha Önök újabb gondolatot vetnek fel vagy újabb ötlettel, javaslattal állnak elő.

A települési feladatlistát egy önálló képviselői indítvány formájában fogom a testület elé vinni, hogy ott képviselőtársaimmal közösen dönthessünk róla – így fognak a lakossági javaslatok a testület és a polgármester elé kerülni.

Utcabejárás

A nyári uborkaszezon ellenére a háztartások szép számmal képviseltették magukat személyesen az utcabejárás augusztusi eseményein. Az összesítés eredménye: csak az utcabejárásokon 172 lakossági javaslat/ötlet gyűlt össze, amelyeket kivétel nélkül egy mindenki által a képviselői blogomon elérhető, nyilvános és böngészhető adatbázisban, a tinnyei települési feladatlistán tettem közzé. Hálásan köszönöm az aktív és hasznos részvételt mindenkinek, aki eljött és hozzájárult a kezdeményezés sikeréhez. Köszönet illet minden lakost, aki az általam meghirdetett augusztusi utcabejárás 10 különböző időpontjának valamelyikén megtisztelt a jelenlétével, és hasznos javaslataik, ötleteik révén közösen állíthatjuk össze, hogy településünkön milyen feladatokkal kell(ene) foglalkozni.

Egyébként pontosan az történt, amire számítottam: szinte kivétel nélkül hasznos és jogos észrevételek, ötletek és javaslatok hangzottak el és kerültek rögzítésre.

FONTOS! A javaslatok nem feladatok

Vannak javaslatok és ötletek (amit pl. Önök az utcabejárásokon elmondtak vagy e-mailben megírtak), amiket nem szabad összekeverni azokkal a feladatokkal, amelyek a javaslatok információi alapján már letisztult formában tartalmazzák a szükséges teendőket és lépéseket. Fontos megkülönböztetni a kettőt, a következő példából ez azonnal érthető lesz. A csapadékvíz elvezetéssel kapcsolatban pl. 35 ötlet/javaslat érkezett, de ezek között értelemszerűen számos átfedés is van, azaz egymástól függetlenül többen is ugyanazt javasolták. Tehát ez a 35 javaslat nem jelent feltétlenül 35 különböző feladat-bejegyzést. Az átfedett (azonos tartalmú) javaslatokhoz természetesen ugyanazok a feladatok tartoznak, felesleges és értelmetlen lenne egy feladatot többször is elvégezni. Másrészt egyetlen javaslat akár több feladatot is eredményezhet. Pl. egyrészt egy adott problémát az önkormányzatnak sürgősen kezelnie kell, ÉS az illetékes szolgáltatót/hatóságot hivatalosan is meg kell keresnie a hosszú távú megoldás érdekében: egyetlen javaslatból máris két feladat lett.

A javaslatok rögzítése, feladatokká rendezése összetett munkát, szervezést és adatkarbantartást jelent, aminek eredményeként a nyilvános feladatlista folyamatosan fejlődik, alakul és javul. A feladatlista tehát egy „élő” dolog, ami folyamatosan változik az élet fejleményeinek hatására.

A lakosokkal közösen összeállított javaslat- és feladatlista nyilvános,

és azt most Ön is böngészheti, elolvashatja, ha ellátogat a képviselői blogomra, a https://ladanyipeter.hu/TFL címre.

Kérem, kísérje figyelemmel településünk feladatlistáját Ön is, hogy láthassa, lakótársai milyen ötletekkel és javaslatokkal járultak hozzá a listához, és hogy miként alakul az Ön által korábban írásban elküldött vagy szóban elmondott javaslatok (és az abból következő feladatok) sorsa.


FONTOS!
Ne felejtsen el feliratkozni a képviselői blogom értesítéseire, hogy ne maradjon le a további bejegyzésekről és a fontos helyi információkról!


Feliratkozás a képviselői blogom értesítéseire mobiltelefonon (Android): Nyissa meg a blogomat a telefon (vagy számítógép) böngészőjében, és koppintson a felugró ablakban megjelenő IGEN-re!
Back to Top